­ MENDEK ÇORBASI | Kültür Portalı

Mendek Çorbası - Giresun

Mendek Çorbası Malzemeleri Nelerdir

  • 1 bağ mendek
  • 1 fincan pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 fincan mısır unu
  • biber , tuz ve su.

Mendek Çorbası Nasıl Yapılır

Bir tencere su ve et suyu katılarak kaynatılır, Mendek yıkanır, ayıklanır ve doğranarak kaynayan suyun içine ilave edilir. Haşlanmış fasulyelerde eklenir. Biraz pişince çorba karıştırılarak, mısır unu elle yavaş yavaş ilave edilir. Unun topaklanmamamsına dikkat edilir. Pişmesine yakın pirinci ilave edilir, pirinçler uzayıncaya kadar pişirilir. Diğer yanda yağ ile beraber soğan ve biber pembeleşinceye kadar kavrulur. Kaynayan çorbanın içine ilave edilir. Tuzu eklenierek bir süre daha kaynadıktan sonra pişme işlemi tamamlanarak mendekler  ateşten alınır. Sıcak olarak servis yapılır.

KAYNAK: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Giresun Yemekleri Kitabı.

Görüntülenme Sayısı : 11063    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 09 Mart 2023 Perşembe