Mercimekli Köfte - Kilis
Mercimekli Köfte Malzemeleri Nelerdir
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 su bardağı ince bulgur (simit)
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım demet maydanoz
- 1 baş sarımsak
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 2 kuru soğan
Mercimekli Köfte Nasıl Yapılır
Kuru soğan ince ince kıyılır. Yarısı zeytinyağında sarartılır. Mercimek ayıklanır, yıkanır. 4 su bardağı su ile ezilinceye kadar pişirilir. Sıcakken simitin üzerine dökülür, karıştırılır. Ağzı kapatılarak simitin kabarması beklenir. (10 dakika) Maydanoz ve sarımsak ayıklanır, yıkanır. İnce ince doğranır. Simit kabarınca soğan, domates salçası biber salçası, tuz, kimyon, sarımsak konur. İyice yoğrulur. Soğanlı yağ ilave edilir. En son maydanoz eklenir. Küçük koza şeklinde köfteler yapılır.
Servis tabağına dizilir. Turşu ve marul yaprakları ile servis yapılır.
Kaynak: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri
Mercimek Köftesi
Görsel Sahibi: Kilis İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
45803
Eklenme Tarihi :
16 Kasım 2023 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
04 Aralık 2023 Pazartesi