­ MİYANE ÇORBASI | Kültür Portalı

Miyane Çorbası - Kütahya

Miyane Çorbası Malzemeleri Nelerdir

  • 6 bardak su
  • 1 kase un
  • 2 kaşık tereyağı
  • ½ çay bardağı su
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta

Miyane Çorbası Nasıl Yapılır

Kavrulan un soğumaya bırakılır. Soğuyunca su ile yavaşça ezilir. Çorba kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Kaynatılır. 1 yumurta, ½ çay bardağı su, tuz ilave edilir. Ardından ceviz büyüğünde 4 parça ayrılır. Daha sonra yuvarlanır. Bıçakla yarım cm. kesilerek kızartılır. Çobanın üzerine ilave edilir. Sunum; Sıcak olarak servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 4976    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 17 Mayıs 2024 Cuma