­ HAŞHAŞLI PİDE | Kültür Portalı

Haşhaşlı Pide - Kütahya

Haşhaşlı Pide İçin Gerekli Malzemeler:

  • 1 ekmeklik hamur,
  • 1 bardak çekilmiş haşhaş,
  • 1 bardak sıvı yağ,

Haşhaşlı Pide Yapılışı:

Ekmeklik olarak yoğrulan hamurdan alınır. Hamuru elimizle dikdörtgen gibi açarız. İçine yağ ile haşhaşı süreriz. Sonra onu katlarız. Aynı işlemi 3-4 kez yaparız. Pideyi fırına verirken pideyi uzatıp üstüne tekrar yağlı haşhaşı sürüp üstüne içine işlemesi için küçük delikler açarız. Altına hafifçe unlanmış tahta ile fırına koyarız.

Kütahya Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 11338    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 14 Nisan 2020 Salı