Nevzine - Kayseri
Nevzine Malzemeleri Nelerdir
Hamuru İçin:
- 1 kg un
- 350 g tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı tahin
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 250 g ceviz içi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tutam tuz
Şerbet İçin:
- 7 bardak su
- 5 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı pekmez
- 1 dilim limon
Nevzine Nasıl Yapılır
Şerbeti için şeker, su ve limon dilimleri yüksek ateşte kaynatılır. Ardından pekmez ilave edilip soğumaya bırakılır. Tereyağı, tahin, zeytinyağı, yumurta, yoğurt, kabartma tozu ve vanilya bir kaba alınıp azar azar un ilave edilerek karıştırılır. Doğranmış ceviz de ilave edildikten sonra elle yoğrularak pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edilir. Yağlanan fırın tepsisine elle açılan hamur bir parmak kalınlığında yayılır. 7cm'lik kareler kesip ortalarına ceviz içi eklenir ve 30 dakika dinlendirilir. 140 derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişirilir ve fırının derecesi 160 derece yapılıp 10 dakika daha pişirilir. Fırından çıkarıp 10 dakika bekletilir. Ilık şerbet nevzinenin üzerine gezdirerek döklür ve soğuduktan sonra servis edilir.
Kaynak: Kayseri,Yunus Emre AKKOR, Kayseri Mutfağı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları-2019
Nevzine
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Nevzine
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1930
Eklenme Tarihi :
25 Eylül 2023 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
22 Kasım 2023 Çarşamba