­ NİĞDE TARHANASI | Kültür Portalı

Niğde Tarhanası - Niğde

• 3 diş Sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yeterince tuz ve biber

Niğde Tarhanası Nasıl Hazırlanır?

Tarhana bir kâseye konularak bir bardak su ile ıslatılır, bir tencereye bir çorba kaşığı yağ konularak eritilir içine ezilmiş salça, dövülmüş sarımsak katılarak karıştırılır. Sonra üzerine 6 bardak su dökülerek tekrar karıştırılır. Tencere orta ateşte ısıtmaya bırakılır. Su ılıyınca suda ıslattığımız tarhana yavaş, yavaş karıştırılarak ilave edilir. Karıştırmaya devam ederek pişirilir. Çorba göz, göz kabarmaya başlayınca bir taşım daha kaynatılarak ateşten alınır. Üzerine kuru nane serpilerek, sıcak ikram edilir. Not: Tarhana çorbası devamlı karıştırılarak pişirilir, karıştırılmadığı takdirde tarhana suyla iyice karışmaz, topak, topak olur.

Kaynak: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 8069    Eklenme Tarihi : 11 Şubat 2016 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 14 Mayıs 2019 Salı