Palamut Salatası - Antalya
Palamut Salatası Malzemeleri Nelerdir (4 Kişilik)
- 1 adet palamut balığı (iri boy)
- 2 adet soğan (kırmızı tercih)
- 1 demet maydanoz
- 1 adet limon
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 kahve fincanı kırmızıbiber (tatlı)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Palamut Salatası Nasıl Yapılır
- Bütün palamutu ayıklamadan folyo kağıdına sarınız ve önceden 180° ısıtılmış fırına veriniz. Yaklaşık 60 – 75 dakika, kolayca bıçak saplanıncaya kadar pişiriniz ve soğutunuz.
- Pişmiş palamutun önce karın içini sıyırarak alınız; kafasını ve kuyruğunu kesip atınız. Kılçıklarını, siyah etlerini ve derisini temizleyiniz. Beyaz etlerini lokmalık ufalayarak çukur bir kaba koyunuz.
- Palamut etleri üzerine, piyaz şeklinde ve çok ince kıyılmış soğanları, ince kıyım maydanozları ve tuzu koyup harmanlayınız.
- Bir kase içinde zeytinyağını, kırmızı toz biberi ve limon suyunu çırpınız. Balıkların üzerine gezdiriniz. Karıştırdıktan sonra salatayı servis tabağına aktarıp sofraya veriniz.
Kaynak: “Palamut Salatası”, Toroslar’dan Akdeniz’e Antalya’nın Lezzetleri, Yay. haz.: Nizamettin Şen, Arş.-Yaz.: Gökçen Adar, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), 2016., s. 37.
Palamut Salatası
Görsel Sahibi: Uğurhan BETİN - Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV)
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3380
Eklenme Tarihi :
21 Mayıs 2021 Cuma
Güncellenme Tarihi :
01 Şubat 2022 Salı