Palüze - Samsun
Palüze (Here)
Palüze İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 1 lt süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Palüze Nasıl Yapılır?
Süt, şeker ve nişasta karıştırılarak pişirilir. Muhallebi kıvamına gelince tabaklara konur. Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir.
Kaynak: Samsun Yemek Kitabı
Pelüze
Görsel Sahibi: Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4980
Eklenme Tarihi :
13 Mayıs 2019 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
11 Eylül 2019 Çarşamba