Patates Çorbası - Isparta
Patates Çorbası
4-6 Kişilik – Pişirme Süresi: 30 dakika
- 4 adet patates
- 1 kase ezilmiş süzme yoğurt
- 2 çorba kaşığı kızartılmış kaymak yağı
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Tuz
- 5 su bardağı su
Patates Çorbası Nasıl Yapılır
Patatesler soyularak küp küp doğranır. Tencerede haşlanarak tuzu eklenir ve ocağın altı kapatılır. Ilıyınca ezilmiş yoğurt ve kızartılmış kaymak yağı eklenerek karıştırılır. Üzerine isteğe göre karabiber ve kırmızı pul biber eklenerek ılık servis yapılır.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Patates Çorbası
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3035
Eklenme Tarihi :
16 Temmuz 2018 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
22 Haziran 2023 Perşembe