Pişi Köfte - Isparta
Pişi Köfte Malzemeleri Nelerdir
6 Kişilik – Hazırlama Süresi: 20 dakika – Pişirme Süresi: 20 dakika
- 1 kg kıyma
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kekik
- Sıvı yağ
- Tuz
Pişi Köfte Nasıl Yapılır
Kıyma, un, karabiber, tuz ve kekik geniş bir kap içerisinde yoğrularak özleştirilir. Küçük bezelere ayrılarak, her iki tarafı unlanır. Et tahtası üzerinde dövülerek yuvarlak pişi şeklinde açılır. Köfteler, kızgın yağda her iki tarafı da kızartılarak pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Pişi Köfte
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3413
Eklenme Tarihi :
14 Mart 2018 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
11 Ağustos 2023 Cuma