­ ETLİ DÖĞME PİLAVI | Kültür Portalı

Etli Döğme Pilavı - Mersin

Malzemeleri: 200 gr nohut, 1 kilo döğmelik buğday, 200 gr kus bası et, bir miktar tuz, bir miktar katı yağ, yeteri kadar su. Yapılısı: Seçilen nohut bir tencere içine konur. Tencerenin yarısına kadar su doldurularak yüksek ateşte kaynatılır. Nohut tam olarak piştikten sonra üzerine tuz ile birlikte döğmelik buğday ilave edilir. İlave edilen malzemeler kaynayana kadar kuşbaşı haşlanır. Haşlanan et ayrı bir tabağa alınır. Diğer tarafta pişen döğmenin altı söndürülür. Bir tava içerisinde yağ eritilerek pilava ilave edilir. Servis tabağına konur. Servis tabağına konan pilavın üzerine kuşbazı haşlanmış et dökülerek servis yapılır.
Pilavlar-Makarnalar

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 2774    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 10 Mayıs 2017 Çarşamba