Etli Döğme Pilavı - Mersin
Malzemeleri:
200 gr nohut, 1 kilo döğmelik buğday, 200 gr kus bası et, bir miktar tuz, bir miktar katı yağ, yeteri kadar su.
Yapılısı:
Seçilen nohut bir tencere içine konur. Tencerenin yarısına kadar su doldurularak yüksek ateşte kaynatılır. Nohut tam olarak piştikten sonra üzerine tuz ile birlikte döğmelik buğday ilave edilir. İlave edilen malzemeler kaynayana kadar kuşbaşı haşlanır. Haşlanan et ayrı bir tabağa alınır. Diğer tarafta pişen döğmenin altı söndürülür. Bir tava içerisinde yağ eritilerek pilava ilave edilir. Servis tabağına konur. Servis tabağına konan pilavın üzerine kuşbazı haşlanmış et dökülerek servis yapılır.
Etli Döğme Pilavı (Fotoğraf: Tarsus Belediyesi)
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2774
Eklenme Tarihi :
19 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
10 Mayıs 2017 Çarşamba