Pişi - Amasya
Pişi Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg. un
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- Tuz
- Aldığı kadar ılık su
- Kızartma için sıvı yağ
Pişi Nasıl Yapılır
Un çukurca bir kap üzerine alınır ortası açılır. İçerisine malzeme katılır. Ilık suyla kulak memesinden biraz yumuşak hamur yoğrulur. Üzeri örtülerek mayalanmaya bırakılır. (Yaklaşık 1 saat) mayalanan hamurdan yumruk büyüklüğünde bezeler yapılır. Hamur tahtasında 0,5 cm kalınlığında elle vurularak açılır. Tavada yağ kızdırılır. Kızgın yağ konularak alt üst yapılarak pişirilir. Ramazan aylarında bilhassa sahurda duru pekmezle birlikte yenir. Arzu edilirse içerisine çökelek peynir konulabilir.
Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
Pişi
Görsel Sahibi: Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5051
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
07 Aralık 2021 Salı