Sakarca Diblesi - Giresun
Sakarca Diblesi Malzemeleri Nelerdir
- 1 bağ sakarca
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 adet soğan
- 1 bardak su
- Fındık yağı
- Tuz
Sakarca Diblesi Nasıl Yapılır
İnce kıyılmış soğanlar sıvı yağda kavrulur. Yıkanıp doğranan sakarcalar pirinç ve yeterince su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Kaynak: Giresun Valiliği Kültür Yayını, Giresun Yemekleri, Ağustos 2008
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1800
Eklenme Tarihi :
18 Mart 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
16 Şubat 2023 Perşembe