Gürcü Kavurması - Ordu
Gürcü Kavurması
Gürcü Kavurması İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 750 gr kuşbaşı et
- 2 baş soğan
- 2 kaşık salça
- 1 baş sarımsak
- 3 tatlı kaşığı kinzi (kişniş)
- zabrana baharat çeşidi
- ceviz
- 6 yemek kaşığı kavrulmuş mısır unu
- tuz, kırmızı pul biber
- tereyağ
Gürcü Kavurması Nasıl Yapılır?
Önce kuşbaşı et suyunu çekene kadar pişirilip ardından soğan salça eklenir. Piştikten sonra kinzi, sarımsak, zaprana, kırmızı biber, ceviz içi, mısır unu kavurması ilave edilir. Sıcak su eklenerek pişirilir.
Gürcü Kavurması
Görsel Sahibi: Ordu İl Kültür Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
14420
Eklenme Tarihi :
26 Ağustos 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
16 Mayıs 2019 Perşembe