­ GÜRCÜ KAVURMASI | Kültür Portalı

Gürcü Kavurması - Ordu

Gürcü Kavurması

Gürcü Kavurması İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • 750 gr kuşbaşı et
  • 2 baş soğan
  • 2 kaşık salça
  • 1 baş sarımsak
  • 3 tatlı kaşığı kinzi (kişniş)
  • zabrana baharat çeşidi
  • ceviz
  • 6 yemek kaşığı kavrulmuş mısır unu 
  • tuz, kırmızı pul biber
  • tereyağ

 

Gürcü Kavurması Nasıl Yapılır?

Önce kuşbaşı et suyunu çekene kadar pişirilip ardından soğan salça eklenir.  Piştikten sonra kinzi, sarımsak, zaprana, kırmızı biber, ceviz içi, mısır unu kavurması ilave edilir.  Sıcak su eklenerek pişirilir.

 

Görüntülenme Sayısı : 14420    Eklenme Tarihi : 26 Ağustos 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 16 Mayıs 2019 Perşembe