­ ŞİBİTLİ TAVUK TİRİDİ | Kültür Portalı

Şibitli Tavuk Tiridi - Kütahya

Şibitli Tavuk Tiridi Malzemeleri Nelerdir

  • 1 büyük tavuk
  • 5 lt. su
  • yeteri kadar tuz
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 2 kg un
  • ½ kg süzülmüş katı yoğurt
  • 1 baş sarımsak

Şibitli Tavuk Tiridi Nasıl Yapılır

Tavuğun Hazırlanışı; temizlenip yıkanmış tavuk, büyükçe tencereye konulup su ve tuz ilave edilerek, pişinceye kadar kaynatılır. Ilıyınca tepsinin ortasına konulur. Şibitin Hazırlanışı; 2 kg. una 1 yemek kaşığı tuz katılarak, kulak memesi yumuşaklığında yoğrulup, üzerine nemli bir bez örtülerek 10 dakika bekletilir. Küçük bezelere ayrılan hamur,1 mm. Kalınlığında açılarak kızgın saç üzerinde iyice kurutmadan çevire çevire pişirilir. Ve hemen rulo halinde sarılıp 5 cm boyunda parçalara kesilerek tepsideki tavuğun etrafına dik dik dizilir. Tavuğun suyu da şibitlerin üzerine ılık şekilde dökülerek tirit yapılır. Üzerine kızarmış kırmızı biberli tereyağı ezdirilir. Arzu edilirse sarımsaklı yoğurt dökülür.  Ilık olarak servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 9867    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 17 Mayıs 2024 Cuma