Şibitli Tavuk Tiridi - Kütahya
Şibitli Tavuk Tiridi Malzemeleri Nelerdir
- 1 büyük tavuk
- 5 lt. su
- yeteri kadar tuz
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 2 kg un
- ½ kg süzülmüş katı yoğurt
- 1 baş sarımsak
Şibitli Tavuk Tiridi Nasıl Yapılır
Tavuğun Hazırlanışı; temizlenip yıkanmış tavuk, büyükçe tencereye konulup su ve tuz ilave edilerek, pişinceye kadar kaynatılır. Ilıyınca tepsinin ortasına konulur. Şibitin Hazırlanışı; 2 kg. una 1 yemek kaşığı tuz katılarak, kulak memesi yumuşaklığında yoğrulup, üzerine nemli bir bez örtülerek 10 dakika bekletilir. Küçük bezelere ayrılan hamur,1 mm. Kalınlığında açılarak kızgın saç üzerinde iyice kurutmadan çevire çevire pişirilir. Ve hemen rulo halinde sarılıp 5 cm boyunda parçalara kesilerek tepsideki tavuğun etrafına dik dik dizilir. Tavuğun suyu da şibitlerin üzerine ılık şekilde dökülerek tirit yapılır. Üzerine kızarmış kırmızı biberli tereyağı ezdirilir. Arzu edilirse sarımsaklı yoğurt dökülür. Ilık olarak servis yapılır.
Şibitli Tavuk Tiridi
Görsel Sahibi: Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
10195
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
17 Mayıs 2024 Cuma