Sorina Pel - Bingöl
Sorina Pel Malzemeleri Nelerdir
- 4 adet yufka ekmek
- 1 kase yoğurt
- sarmısak
- tuz
- tereyağı
Sorina Pel Nasıl Yapılır
Pişirilip hazırlanan yufkalar 4-5 cm. dürülür. Dürülen yufkalar hamur tahtası üzerinde 4-5 cm. aralıklarla kesilir. Kesilen parçalar dik gelecek şekilde yan yana sıkı sıkıya dizilir. Dövülen sarımsak yoğurda katılarak sarımsaklı yoğurt işlemi yapılır. Sarımsaklı yoğurt dizilen ekmeğin üstüne dökülür. Daha sonra üzerine kızartılmış tereyağı ilave edilerek yemek servise hazır hale gelir.
Kaynak: Alay, O. (1996). Kültür Dünyamızda Bingöl. Ankara: Meg Ajans.
Bingöl Geleneksel Mutfak
sorina pel
Görsel Sahibi: Akif Akbana
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
18902
Eklenme Tarihi :
25 Ocak 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
26 Nisan 2022 Salı