­ SORİNA PEL | Kültür Portalı

Sorina Pel - Bingöl

Sorina Pel Malzemeleri Nelerdir

  • 4 adet yufka ekmek
  • 1 kase yoğurt
  • sarmısak
  • tuz
  • tereyağı

Sorina Pel Nasıl Yapılır

Pişirilip hazırlanan yufkalar 4-5 cm. dürülür. Dürülen yufkalar hamur tahtası üzerinde 4-5 cm. aralıklarla kesilir. Kesilen parçalar dik gelecek şekilde yan yana sıkı sıkıya dizilir. Dövülen sarımsak yoğurda katılarak sarımsaklı yoğurt işlemi yapılır. Sarımsaklı yoğurt dizilen ekmeğin üstüne dökülür. Daha sonra üzerine kızartılmış tereyağı ilave edilerek yemek servise hazır hale gelir.

Kaynak: Alay, O. (1996). Kültür Dünyamızda Bingöl. Ankara: Meg Ajans.

Bingöl Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 18902    Eklenme Tarihi : 25 Ocak 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 26 Nisan 2022 Salı