­ SULU YAYIM ÇORBASI | Kültür Portalı

Sulu Yayım Çorbası - Karabük

Sulu Yayım Çorbası Malzemeleri Neler

2 su bardağı yayım (erişte)
1 yemek kaşığı salça 
100 g kavrulmuş kuru kıyma
2 yemek kaşığı tereyağı 

Sulu Yayım Çorbası Nasıl Yapılır

Yağ kızdırılır. İçine salça koyulup 1-2 dk kavrulduktan sonra kıyma eklenir. Karışımın üzerine 1 litre su koyulup kaynaması beklenir. Kaynayınca erişte (yayım) ilave edilir. İsteğe göre karabiber, pul biber eklenerek servis edilir. 
Görüntülenme Sayısı : 7056    Eklenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 24 Ekim 2023 Salı