Sulu Yayım Çorbası - Karabük
Sulu Yayım Çorbası Malzemeleri Neler
2 su bardağı yayım (erişte)
1 yemek kaşığı salça
100 g kavrulmuş kuru kıyma
2 yemek kaşığı tereyağı
Sulu Yayım Çorbası Nasıl Yapılır
Yağ kızdırılır. İçine salça koyulup 1-2 dk kavrulduktan sonra kıyma eklenir. Karışımın üzerine 1 litre su koyulup kaynaması beklenir. Kaynayınca erişte (yayım) ilave edilir. İsteğe göre karabiber, pul biber eklenerek servis edilir.
Sulu Yayım Çorbası
Görsel Sahibi: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7056
Eklenme Tarihi :
08 Mayıs 2019 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
24 Ekim 2023 Salı