Toyga (Toğga) Çorbası Malzemeleri Nelerdir
- 2 yemek kaşığı koyun yoğurdu
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı kaymak
- 1 yumurta
- 5 su bardağı et suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik veya birkaç dal kekik
Toyga Çorbası Nasıl Yapılır
Yoğurt, un, pirinç ve yumurta bir tencereye alınarak, koyu ayran kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Pirinçlerin yumuşaması için iki saat bekletilir. Hazırlanan malzemeler et suyu ve birkaç dal kekik ilave edilip, kısık ateşte kaynama başlayıncaya kadar karıştırılır. Kaynama başlayınca pişmeye bırakılır. Piştikten sonra tuz eklenir. Servis tabağına alınır. Üzerine kaymak konularak sıcak servis edilir.
Not : Pirinç yerine göce de kullanılabilir. Arzu edilirse nohut da katılabilir.
Kaynak: Afyonkarahisar Yöresel Lezzetleri, Afyonkarahisar Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tanıtım Yayınları, Ankara 2018