Suryaz - Şırnak
Suryaz Malzemeleri:
- Suryaz otu,
- Yağ,
- Soğan,
- Kavurma
Suryaz Yapılışı:
Suryaz otu kıyılır ve yıkanır, suda kaynatılır, sonra süzülüp sıkılır, kızgın yağda ufaltılmış soğan kızdırılır. üzerine suryaz otu eklenerek karıştırılır. içine kavurma atılır. Karıştırılıp servis yapılır.
Kaynak: Şırnak Valiliği, (2012). Şırnak Kültür Envanteri, Ankara, Anıt Matbaa
Şırnak Geleneksel Mutfak
Suryaz
Görsel Sahibi: İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
21346
Eklenme Tarihi :
04 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
09 Mart 2020 Pazartesi