­ TAFLAN TUZLUSU KAVURMASI | Kültür Portalı

Taflan Tuzlusu Kavurması - Giresun

Taflan Tuzlusu Kavurması Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg taflan tuzlusu
  • 2-3 adet soğan
  • 2 kaşık tereyağı yada 1 fincan sıvı yağ

Taflan Tuzlusu Nasıl Yapılır

Taflanın çekirdekleri çıkarıldıktan sonra suya konularak tuzunun çıkması sağlanır. Tencerede yağ eritilir. İnce doğranmış soğanlar yağa ilave edilerek kavrulur. Taflanlar üzerine konur ve karıştırılarak kavrulur.Sıcak olarak servis yapılır. 

Kaynak: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.

Görüntülenme Sayısı : 7808    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 14 Mart 2023 Salı