Tatlı Malhıta - Kilis
Tatlı Malhıta Malzemeleri Nelerdir
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 kuru soğan
Tatlı Malhıta Nasıl Yapılır
Pirinç ve mercimek ayıklanır. Tencereye konarak ikisi birlikte yıkanır. Üzerini 4 parmak geçinceye kadar su konur. Bir soğan ince ince doğranır. Çorbaya ilave edilir. Kısık ateşte arasıra karıştırılarak ezilinceye kadar pişirilir. (Suyu eksilirse su ilave edilebilir.) Kimyon ve tuz konularak ateşten alınır. Yağ tavada ısıtılır. Küçük küçük doğranmış soğan ilave edilir. Pembeleşinceye kadar kavrulur. Çorbaya eklenir. Arzu edilirse limonla servis yapılır.
KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri
TATLI MALHITA
Görsel Sahibi: Kilis İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
899
Eklenme Tarihi :
15 Kasım 2023 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
14 Aralık 2023 Perşembe