­ TAVUK ÇORBASI | Kültür Portalı

Tavuk Çorbası - Antalya

Tavuk Çorbası Malzemeleri Nelerdir (8 Kişilik)

  • 1 adet ayıklanmış tüm tavuk
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • ½ demet maydanoz (kıyılmış)

Terbiye Malzemeleri

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 adet limon

Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır

  1. Ayıklanmış ve yıkanmış tavuğu tencereye koyunuz. Üzerini 2 parmak geçecek kadar tencereye su doldurunuz.
  2. Tavuğu orta ateşte, etleri kemiklerinden kolayca ayrılana kadar, yaklaşık 1 saat haşlayınız.
  3. Tavuğu alınız. Tencerede yaklaşık 8-10 bardak haşlama suyu kalmasına dikkat ediniz. Değilse su takviyesi yapınız ve orta ateşte kaynatmayı sürdürünüz.
  4. Tavuğun derilerini ve kemiklerini ayıklayınız. Etlerini ufalayıp, kaynamakta olan tavuk suyuna katınız. Haşlanmış nohutu, tuzu ve pirinci ekleyiniz.
  5. Pirinçler şişince terbiyeyi hazırlayınız. Bunun için yumurta sarılarını, bir kap içinde limon suyu ile çırpınız ve bir kepçe kadar çorba suyunu azar azar yumurtalara katıp karıştırınız.
  6. Ocağın altını kapatınız. Hazırladığınız terbiyeyi, bir yandan azar azar kaynaması durmuş sıcak çorbaya katarken öte yandan karıştırma yapınız.
  7. Çorbayı çorba servis kabına aktarıp, sıcak sıcak kıyılmış maydanoz ile birlikte sofraya veriniz. İsteyen çorbasına kıyılmış maydanoz ve karabiber atabilir.

Kaynak: “Tavuk Çorbası”, Toroslar’dan Akdeniz’e Antalya’nın Lezzetleri, Yay. haz.: Nizamettin Şen, Arş.-Yaz.: Gökçen Adar, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), 2016., s. 12.

Görüntülenme Sayısı : 8174    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 01 Şubat 2022 Salı