­ UNLU ISPIT DOLMASI | Kültür Portalı

Unlu Ispıt Dolması - Bartın

Unlu Ispıt Dolması Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg ıspıt yaprağı
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 2 su bardağı beyaz un
  • 2 adet soğan
  • Yeteri kadar su
  • Tuz
  • Nane
  • Pul biber 
  • Karabiber

 Üzeri İçin:

  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet domates

Unlu Ispıt Dolması Nasıl Yapılır

Taze ıspıt yaprakları temizlendikten sonra haşlanır. Ayrı bir kapta un ve mısır unu su ile hamur haline getirilip yoğrulur. Ardından doğranan soğanlar ve baharatlar ilave edilir. Hazırlanan iç yaprağa konularak sarılır ve tencereye dizilir. Üzeri için hazırlanan sos dökülerek yeterince su konur ve kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alınır. Piştikten sonra servis edilir.

Kaynak: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bartın Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 15639    Eklenme Tarihi : 05 Kasım 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 21 Mart 2022 Pazartesi