­ ÜZÜM HOŞAFI | Kültür Portalı

Üzüm Hoşafı - Isparta

Üzüm Hoşafı Malzemeleri Nelerdir                                                                                                                                                                                                                                        

4-6 Kişilik – Pişirme Süresi: 20-25 dakika

  • 2 su bardağı kuru üzüm
  • 6 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker veya pekmez
  • 6-7 adet Karanfil

Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır

Kuru üzümler tencerede yıkanarak süzülür. Derin bir tencerede su ile beraber haşlanır. Haşlanmasının sonuna doğru içine pekmez veya şeker konulup, suyun içinde erimeleri sağlanır. İçine karanfiller atılır. 10 dakika daha şeker veya pekmez ile kaynatılır. Soğuduktan sonra kâselerle servise sunulur.     

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 

Görüntülenme Sayısı : 5749    Eklenme Tarihi : 28 Mart 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 18 Temmuz 2023 Salı