Yağlaş - Giresun
Yağlaş Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg mısır unu (fırınlanmış)
- 250 g tereyağı
- Tuz,su
Yağlaş Nasıl Yapılır
1 lt. su kaynatılır. İçine mısır unu ve tuz ilave edilir. Sürekli karıştırılarak koyulaşıncaya dek pişirilir. Kaselere sıcak olarak konulur, üzerine kızdırılmış tereyağ ilave edilir. Sıcak servis yapılır.
Kaynak: Giresun Valiliği Kültür Yayını, Giresun Yemekleri, Ağustos 2008
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1983
Eklenme Tarihi :
08 Mart 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
16 Şubat 2023 Perşembe