Yağlı Turşu - Çanakkale
Yağlı Turşu Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg sivri biber
- 3 – 4 diş sarımsak
- 1 su bardağı ayçiçeği yağı
- 1 su bardağı sirke
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
Yağlı Turşu Nasıl Yapılır
Biberler 4 – 5 cm uzunluğunda doğrandıktan sonra yıkanarak şişeye doldurulur. Bir huni yardımıyla sirke, sıvı yağ, tuz, şeker ve çok ince kesilmiş sarımsaklar eklenerek kapağı sıkıca kapatılır. 15 gün içinde tüketime hazır hale gelen biberlerin olgunlaşması için aralıklarla alt üst edilmesi gerekir.
Kaynak: Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk Kültürü Arşivi
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2530
Eklenme Tarihi :
25 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
30 Haziran 2022 Perşembe