­ YAZMA ÇÖREĞİ | Kültür Portalı

Yazma Çöreği - Ankara

Yazma Çöreği Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kilogram un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket margarin
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2-3 su bardağı su
  • Tuz

Yazma Çöreği Nasıl Yapılır

Un, yoğurt, maya, tuz ve yağ alabildiği kadar su ile yoğurulur. Kulak memesi kıvamına gelen hamur dinlenmesi için 1 saat bekletilir. Hamur dinlendikten sonra 3 pazıya ayrılır. Her pazı ince ince oklava yardımı ile açılır. Araları yağlanarak 3 pazı üst üste konulup katlanır. Katlama işlemi bittikten sonra yağlanan tepsi boyutunca açılıp tepsiye yerleştirilir ve üstü yağlanır. Daha sonra üzerine yoğurt sürülerek sıcak fırına koyulur. Üzeri kızarana kadar pişirilir. Pişirme işlemi bitince servis yapılır.

Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)

Görüntülenme Sayısı : 4660    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 17 Ocak 2022 Pazartesi