Yazma Çöreği - Ankara
Yazma Çöreği Malzemeleri Nelerdir
- 1 kilogram un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım paket margarin
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket maya
- 1 çay kaşığı şeker
- 2-3 su bardağı su
- Tuz
Yazma Çöreği Nasıl Yapılır
Un, yoğurt, maya, tuz ve yağ alabildiği kadar su ile yoğurulur. Kulak memesi kıvamına gelen hamur dinlenmesi için 1 saat bekletilir. Hamur dinlendikten sonra 3 pazıya ayrılır. Her pazı ince ince oklava yardımı ile açılır. Araları yağlanarak 3 pazı üst üste konulup katlanır. Katlama işlemi bittikten sonra yağlanan tepsi boyutunca açılıp tepsiye yerleştirilir ve üstü yağlanır. Daha sonra üzerine yoğurt sürülerek sıcak fırına koyulur. Üzeri kızarana kadar pişirilir. Pişirme işlemi bitince servis yapılır.
Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Yazma çöreği
Görsel Sahibi: Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4660
Eklenme Tarihi :
08 Ocak 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
17 Ocak 2022 Pazartesi