­ ZİNİ HAMURSUZU | Kültür Portalı

Zini Hamursuzu - Uşak

Zini Hamursuzu İçin Gerekli Malzemeler:

  • 2 adet yumurta (sarısının biri üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Yarım çay bardağı su
  • Aldığı kadar un

İçi İçin Gerekli Malzemeler :

  • 200 gr siyah haşhaş
  • 200 gr tahin
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından az eksik sıvı yağ

Üzeri İçin ;

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Yarım su bardağı yoğurt

Yapılışı:

Hamuru için tüm malzemeleri karıştıralım. Kulak memesi kıvamına gelince 12 eş parçaya ayıralım. Daha sonra içini hazırlamaya başlayalım. Haşhaş, tahin ve sıvı yağı karıştıralım. 12 eş parçaya böldüğümüz bezeleri tek tek açalım. Her bir katına iç harcını sürüp üzerine şeker serpelim. Sonunda 12 kat hamur olacak. En üst kısmına sürmeden baklava şeklinde keselim. Sonra üzerine yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırıp sürelim. 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.

Kaynak: Uşak ve Yöresi Toprak Kapta Yemek Yarışması Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 8430    Eklenme Tarihi : 24 Eylül 2019 Salı    Güncellenme Tarihi : 25 Eylül 2019 Çarşamba