Karışık Dible - Giresun
Karışık Dible Malzemeleri Nelerdir
- 1/2 demet mendek
- 1/2 demet pezik
- 1/2 demet karalahana
- 1,5 su bardağı pirinç
- 2-3 adet soğan
- Fındık yağı ve tereyağı
- Pulbiber, tuz
Karışık Dible Nasıl Yapılır
Tüm sebzeler ayıklanır ve yıkandıktan sonra çok ince doğranır. tencereye yerleştirilir. Üzerine kıyılmış soğan ve pirinç ilave edilir. Pişmeye yakın yağ tavada eritilir ve üzerine dökülür. Bir süre demlendirilir. Karıştırılır ve sıcak olarak servis yapılır.
Kaynak: Giresun Valiliği Kültür Yayını, Giresun Yemekleri, Ağustos 2008
Sebze ve Ot Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1593
Eklenme Tarihi :
21 Mart 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
21 Şubat 2023 Salı