­ KARIŞIK DİBLE | Kültür Portalı

Karışık Dible - Giresun

Karışık Dible Malzemeleri Nelerdir

  • 1/2 demet mendek
  • 1/2 demet pezik
  • 1/2 demet karalahana
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2-3 adet soğan
  • Fındık yağı ve tereyağı
  • Pulbiber, tuz

Karışık Dible Nasıl Yapılır

Tüm sebzeler ayıklanır ve yıkandıktan sonra çok ince doğranır. tencereye yerleştirilir. Üzerine kıyılmış soğan ve pirinç ilave edilir. Pişmeye yakın yağ tavada eritilir ve üzerine dökülür. Bir süre demlendirilir. Karıştırılır ve sıcak olarak servis yapılır.

Kaynak: Giresun Valiliği Kültür Yayını, Giresun Yemekleri, Ağustos 2008

Görüntülenme Sayısı : 1593    Eklenme Tarihi : 21 Mart 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 21 Şubat 2023 Salı