­ BÜK REÇELİ | Kültür Portalı

Bük Reçeli - Tokat

Bük (Böğürtlen) Reçeli İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • 1 kg bük
  • 1 kg şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu 

Bük (Böğürtlen)  Reçeli Nasıl Hazırlanır?

 Bükler ayıklanır ve şekerle birlikte harmanlanarak 5 saat bekletilir ve ocağa alınarak suyu koyulaşana kadar kaynatılır. İnmeye yakın limon tuzu ilave edilir. Rengi değişene kadar kaynatılır ve ocaktan alınır. Ocaktan alındıktan sonra soğutulur ve servis edilir.

Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi

Görüntülenme Sayısı : 1920    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 14 Ocak 2020 Salı