Kabuklu Yemeği - Muğla
Kabuklu Yemeği Malzemeleri Nelerdir
- 500 g kurutulmuş taze fasulye
- 2 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı kadar zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı tozkırmızı biber
- 5-6 diş sarımsak
- 2-3 kaşık nar ekşisi
Kabuklu Yemeği Nasıl Yapılır
Fasulyeler, bir tencerede kaynatılan suya atılarak haşlanır. Soğanlar doğranır, başka bir tencerede ısıtılan zeytinyağında kavrulur. Üzerine un, un kavrulduktan sonra salça, toz kırmızı biber ve bir-iki su bardağı kadar fasulyenin haşlandığı sudan eklenir. Sos malzemesi suyu ile birlikte kaynayana kadar pişirilir. Kaynadıktan sonra fasulyeler ilave edilir. Fasulye, üstünde biriken yağı çekene kadar pişirme işlemine devam edilir. Pişince de üzerine, ezilmiş sarımsak ve nar ekşisi karışımı dökülür. Kabuklu yemeği, sıcak servis edilir.
Kabuklu Yemeği
Görsel Sahibi: Aydın DURDU
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4122
Eklenme Tarihi :
07 Haziran 2017 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
14 Şubat 2025 Cuma