Tandırda Tavuk - Hakkari
Tandırda Tavuk Malzemeleri Nelerdir
- 1 adet tavuk
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 demek taze kekik
- 1/2 taze reyhan
- 1 diş sarımsak
- Karabiber, pul biber
- Tuz
Tandırda Tavuk Nasıl Yapılır
Temizlenmiş tavuk ikiye bölünür. Ayrı bir kapta yoğurt, zeytinyağı, kekik, reyhan, dövülmüş sarımsak, tuz ve baharatlar karıştrılır. Tavuklar bu karışama eklenip bir süre bekletilir. Daha sonra tepsiye alınarak tandırda pişirilir.
Kaynak: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Tandırda Tavuk
Görsel Sahibi: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3037
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2017 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
19 Nisan 2023 Çarşamba