Fasulye Bulgurlusu - Gümüşhane
Fasulye Bulgurlusu Malzemeleri Nelerdir
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kg fasulye
- 1 su bardağı bulgur
- 2 soğan
- 3 domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kırmızı biber
Fasulye Bulgurlusu Nasıl Yapılır
Soğan,salça ve tereyağı kavrulur, domatesler rendelenerek içine atılır. Karışımın üzerine su ilave edilir. Fasulyeler karışıma katılarak kısık ateşte pişene kadar beklenilir ve üzerine bulgurlar ilave edilerek 20- 30 dakika içinde pişirilir. Yemek üzerine reyhan, kırmızı biber dökülerek servise sunulur.
Kaynak: Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
fasulye bulgurlusu
Görsel Sahibi: Ömer Fidan,Sevgül Akal
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5322
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
21 Mart 2023 Salı