­ HAŞHAŞ HELVASI | Kültür Portalı

Haşhaş Helvası - Isparta

Haşhaş Helvası Malzemeleri Nelerdir                                                                             

10-12 Kişilik – Pişirme Süresi: 30 dakika

  • 500 gr ezilmiş haşhaş
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 litre pekmez
  • 2 veya 3 çorba kaşığı un

Haşhaş Helvası Nasıl Yapılır

Bir tavada ısıtılan yağın üzerine pekmez dökülerek kaynatılır. Kaynamakta olan pekmezin içine haşhaş ve un ilave edilerek tahta kaşıkla sürekli karıştırılır. İyice koyulaşıp katı kıvama gelince ocaktan alınarak karıştırılmaya devam edilir. İsteğe göre sıcak veya soğuk olarak yenilir.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 6943    Eklenme Tarihi : 26 Mart 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 10 Ağustos 2023 Perşembe