Haşhaş Helvası - Isparta
MALZEMELER
10-12 Kişilik – Pişirme Süresi: 30 dakika
- 500 gr Ezilmiş Haşhaş
- 3 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 1 Litre Pekmez
- 2 veya 3 Çorba Kaşığı Un
YAPILIŞI
Bir tavada ısıtılan yağın üzerine pekmez dökülerek kaynatılır. Kaynamakta olan pekmezin içine haşhaş ve un ilave edilerek tahta kaşıkla sürekli karıştırılır. İyice koyulaşıp katı kıvama gelince ocaktan alınarak karıştırılmaya devam edilir. İsteğe göre sıcak veya soğuk olarak yenilir.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Haşhaş Helvası
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Haşhaş Helvası
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3742
Eklenme Tarihi :
26 Mart 2018 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
26 Mart 2018 Pazartesi