­ ÇOBAN KAVURMA | Kültür Portalı

Çoban Kavurma - Karaman

Çoban Kavurma Malzemeleri  Nelerdir

  • 1 kg koyun eti
  • 3 çorba kaşığı margarin
  • 25 adet arpacık soğanı
  • 2 adet domates
  • 15 diş sarımsak
  • 1 demet dereotu
  • 3 adet patates
  • 2 bardak su,
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Çoban Kavurma Nasıl Yaplır

Bir tencereye margarin, 25 adet arpacık soğanı, kemikli olarak küçük yumurta büyüklüğünde parçalara doğranmış koyun eti, kabukları çıkarılmış ve küçük parçalara doğranmış domates, sarımsak, tuz da koyarak tencerenin kapağı kapatılır. Et, domates ve soğan sularını salıp da tekrar çekinceye kadar orta ateşte pişirilir. Etler suyunu çekince bunlara soyulmuş ve irice dört köşe parçalara bölünmüş patatesler ve su da ilave edilir. Etler ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sonra tencereye ayıklanmış, yıkanmış ve ince kıyılmış dereotu ilave edilerek servise hazır hale getirilir.

Tarif Ayşe İncekara.

İncekara,H.İ. (Ed).(2007).Karaman Yemekleri.Karaman.Komsan Ofset

Görüntülenme Sayısı : 6619    Eklenme Tarihi : 15 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 08 Kasım 2023 Çarşamba