­ GÖBELEK- KUZUGÖBEĞİ (MANTAR) YEMEĞİ | Kültür Portalı

Göbelek- Kuzugöbeği (Mantar) Yemeği - Isparta

Terbiyesi İçin:

• 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt

Göbelek/Kuzugöbeği Yemeği Nasıl Yapılır

Toplanan mantar yıkandıktan sonra, doğranıp bir kaba konularak, üzerine ayran ilave edilir. Bu şekilde 1 saat kadar bekledikten sonra ayrı bir kapta 2 baş soğan yağla birlikte kavrulur. Kavrulan soğana kavurma, salça, tuz ve kırmızıbiber eklenir. Önceden ayranda bekletilen göbelek mantarı süzgeçten geçirilir. Süzgeçten geçirilen mantar iyice yıkanır, kavrulmuş olan malzemeyle karıştırılır. Üzerine bir miktar su ilave edildikten sonra pişmeye bırakılır. İyice piştikten sonra iki yumurta ile bir bardak süt katılır. Bir müddet daha pişirildikten sonra ateşten indirilerek servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 9763    Eklenme Tarihi : 15 Mart 2018 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 15 Ağustos 2023 Salı