Göveçli Pilav - Kütahya
Göveçli Pilav Malzemeleri Nelerdir
- 2 kg kuzu eti
- 3 bardak pirinç
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 3 bardak et suyu
- 2 çorba kaşığı tuz
Göveçli Pilav Nasıl Yapılır
Et haşlanıp göveçte fırına sürülür. Pirinç, 2 çorba kaşığı tuzla kaynar suda önceden ıslatılır. Et başka kaba alınır. Pirinç bolca yıkanır. 2 çorba kaşığı tereyağında hafif kavrulur. Göveçe yerleştirilir. Üzerine kızarmış kebap etleri koyulur. 3 su bardağı et suyu ilave edilerek, fırına verilir. Yarım saat fırında pişirilir.
Göveçli Pilav
Görsel Sahibi: Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3059
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
01 Nisan 2024 Pazartesi