­ MARAŞ TARHANA ÇORBASI | Kültür Portalı

Maraş Tarhana Çorbası - Kahramanmaraş

• 4-5 diş sarımsak
  • Tuz, yağ, Maraş kırmızı pul biberi, kuru nane
  • 1-2 adet şalgam

Maraş Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır

Tarhana ister akşamdan ister 1-2 saat önceden ıslatılır. Çorba pişirilmeden önce ekşiliği ayarlamak için ıslatma suyunun bir kısmı dökülür. Islanmış tarhananın kaldıracağı kadar su ayarı yapılır. Kısık ateşte karıştırarak pişirilir. Pişen çorba tahta kaşıkla özenir, dövülür ve kıvam verilir. Çorba bu şekliyle tüketildiği gibi taze yoğurt ve et suyu ilavesiyle de tüketilebilir. Bu aşamada çorbanın tuzu ayarlanır. Çorba yüzeyine yağda pembeleştirilen sarımsak, kuru nane ve kırmızı pul biber dökülür. Küp küp haşlanmış şalgam da ilave edilir. Bu çorbanın sebzeli türü de yapılabilir. Hazırlama süresi 30 dakika civarıdır.

Püf Noktası: Akşamdan 1-2 taşım kaynatılıp ıslatılan tarhana kolay pişer, bu uygulamada ¼ su oranı dövme için idealdir. Tarhana çorbası bakır ayaklı tas içinde servise sunulur. 100 gram tarhana çorbası 370 kalori içerir.

Kaynak: YILMAZOĞLU H. İ. (2014). Kahramanmaraş'ın Mutfak ve Beslenme Kültürü. Akdeniz'in Altın Kenti Kahramanmaraş. Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayını, 270

Kahramanmaraş Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 55360    Eklenme Tarihi : 10 Aralık 2014 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 10 Ekim 2023 Salı