Etli Bulgur Aşı - Karabük
Etli Bulgur Aşı Malzemeleri Nelerdir
- 500 g dana eti
- 4 su bardağı siyaz (kaplıca) bulguru
- Tereyağı
- 1 çorba kaşığı salça
- Tuz
- 1 tane büyük boy soğan
- 1 tane yeşil biber
Etli Bulgur Aşı Nasıl Yapılır
İnce ince doğranan soğan ve tereyağında kavrulan biber ile kuşbaşı doğranan dana eti birlikte kavrulur. Suyunu çekince yağ ve salça ilave edilir, biraz daha kavrulur. Sonra üzerine yıkanmış bulgur koyulur. Bulgurla tekrar kavrulur. Üzerine su ilave edilerek kaynatılır. Bulgur aşı biraz sulu olur.
Sıcak servis edilir.
Etli Bulgur Aşı
Görsel Sahibi: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6502
Eklenme Tarihi :
08 Mayıs 2019 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
24 Ekim 2023 Salı