Perohi - Karabük
PerohiTarifi
Perohi İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
-Yeteri kadar un
-2 adet yumurta
-1 su bardağı su süzme yoğurt
-Kuru nane, kırmızı toz biber, tuz
-Tereyağı
Perohi Nasıl Yapılır?
Un, yumurta, su karışımı ile mantı hamuru hazırlanır. Yufkalar açılır, kare şeklinde kesilir. Süzme yoğurt nane ile karıştırılır. Bu karışım kare kesilen parçaların içine koyularak üçgen şeklinde kapatılır. Kaynar tuzlu suda haşlanır. Süzüldükten sonra üzerine kızdırılmış tereyağı dökülerek sıcak ikram edilir.
Perohi
Görsel Sahibi: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1823
Eklenme Tarihi :
08 Mayıs 2019 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
08 Mayıs 2019 Çarşamba