­ LOKUR | Kültür Portalı

Lokur - Karaman

Lokur Malzemeleri Nelerdir

  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 150 g tereyağı
  • 25 g maya
  • Yeterli miktarda un

Lokur Nasıl Yapılır

Bütün malzemeler karıştırılır ve sert bir hamur elde edilerek mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurumuzu birer cm. çubuklar yapılır ve kesilir. Hamurumuzu keserken döndererek kesmeliyiz ki lokurlar şekilli olsun, 180 derece sıcaklıktaki fırında kızartılır. Karaman'da hacılarımız hacıdan veya umreden geldiklerinde misafirlere hurma ile birlikte lokur ikram edilir.

İncekara,H.İ. (Ed).(2007).Karaman Yemekleri.Karaman.Komsan Ofset

Görüntülenme Sayısı : 11939    Eklenme Tarihi : 16 Ocak 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 08 Kasım 2023 Çarşamba