­ KARAMAN MÜZESİ | Kültür Portalı

Karaman Müzesi - Karaman

Karaman ve çevresinin zengin arkeolojik ve etnoğrafik eserlerinin yerinde korunması ve sergilenmesi amacıyla inşa edilmiştir. Arkeolojik ve etnoğrafik olmak üzere iki sergi salonu vardır. Bu salonlarda Epipaleolitik Devir, Neolitik Devir, Kalkolitik Devir, Bronz Çağı, Klasik Çağ, Roma Devri, Bizans Devri, Selçuklu Devri, Anadolu Beylikleri, Karamanoğulları, Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemi'ne ait eserler bulunur. Salonlarda pişmiş topraktan kaplar, idoller, kemikten ve madenden yapılmış takılar, gözyaşı şişeleri, silahlar ve etnografik ürünler sergilenmektedir. Sikke vitrinlerinde Helenistik, Venedik, Roma, Bizans, Anadolu Beylikleri, Karamanoğulları, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi sikkeler sergilenmektedir.

Manazan Mağaraları’ndan getirilen kadın cesedi ise arkeolojik teşhir salonunda sergilenmektedir. Bahçesinde de arkeolojik ve etnoğrafik taş eserler sergilenen Karaman Müzesi ev sahipliği yaptığı eserlerle ziyaretçilerine keyifli bir tarih yolculuğu sunmaktadır.

Kaynak: Karaman İl Kültür Turizm Müdürlüğü

Karaman Gezilecek Yerler

İmaret Mahallesi, Turgut Özal Caddesi, No:3 KARAMAN
+90 (338)-213-15-36
+90 (338)-212-98-61
karamanmuzesi@kultur.gov.tr

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 17783    Eklenme Tarihi : 09 Ocak 2018 Salı    Güncellenme Tarihi : 25 Şubat 2021 Perşembe