­ YENİ DÜNYA MAĞARASI | Kültür Portalı

Yeni Dünya Mağarası - Karaman

Karaman Bucakkışla Kasabası Topal Hacı Çiftliği Mevkii'nde bulunan ve Göksu Nehri'nin Gözpınarı diye adlandırılan yerde, nehre yaklaşık 30-35  yükseklikte bulanan doğal bir mağaradır. Mağaranın yine 20-25 metre yükseğinde bir şapel bulunmaktadır.

Mağaranın dip kısımlarında bir gölet bulunmaktadır. Buradan çıkan su mağaranın aşağısında bulunan büyük çınar ağaçlarının dibinden Göksu Nehri'ne karışmaktadır. Yeni Dünya Mağarası'nın yapısı mermerden oluşmakta oluşmaktadır ve içerisinde görsel güzellik sunan çok sayıda sarkıt ve dikitler bulunmaktadır.

Kaynak: Karaman İl Kültür Turizm Müdürlüğü

Karaman Gezilecek Yerler

Mağara
Doğa Turizmi
Karaman-Ermenek yolu üzerinden gidilmekte olup Bucakkışla Köyü'ne 8-10 kilometre sonra Topal Hacı Çiftliği Mevkii'ne gelinmekte olup Karaman’a 42 kilometre uzaklıktadır. Özel araçlar ile gidilmektedir.
Karaman Merkez Bucakkışla Köyü

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 8673    Eklenme Tarihi : 23 Mayıs 2019 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 23 Mart 2022 Çarşamba