­ KARS HAMAMLARI | Kültür Portalı

Kars Hamamları - Kars

Osmanlı Dönemi Hamamları: Kaleiçi Mahallesi ve Sukapı Mahallesi'nin kesiştiği yerde Kars Çayı'nın doğu yanında Mazlum Oğlu ve Topçuoğlu Hamamı, Kars Çayı'nın batısında ise İlbeyioğlu Hamamı bulunmaktadır. Hamamlar 17. yy başında Osmanlı mimari tekniğinde yapılmıştır. Günümüzde hamamlar Kars Valiliği tarafından onarılmaktadır.

Küçük Hamam: Ani Ören Yerinde Arpaçay’ın kuzeybatısında Arpaçayla Tatarcık Deresi'nin birleştiği alanda bulunan bey sekizi kapısının 100 metre güneyinde bulunmaktadır. Selçuklu mimari tarzında yapılan hamam dört eyvan ve dört halvet odasından oluşmuş odaların kapı girişleri sivri kemerli olarak yapılmıştır. Ayrıca eyvanlar beşik tonoz kemerlerle örtülmüştür. Hamamın girişi batı istikametinde olup buradan bir koridorla soyunma odalarına ulaşılır. Ayrıca bu koridorun kuzeyinde bir ılıklık ve ılıklığın yapının da külhan kısmı bulunmaktadır.

Kaynak: Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Kars Gezilecek Yerler

Hamam
Kültür Turizmi
Kars merkezde yer alan hamamlara yaya yada araçla, Ani Antik Kenti'nde olanlara ise şehir merkezinden günde iki kez düzenlenen otobüs seferleri, tur firmaları yada özel araçlarla ulaşım sağlanabilmektedir.
Osmanlı Hamamları Kars Kaleiçi Mahallesi'nde olduğundan yaya ya da araç ile, diğerlerine ise araç ile gidilmektedir.
0 (474) 212 21 79
+90 (474)-212-46-24
iktm36@kulturturizm.gov.tr

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 10189    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 24 Kasım 2021 Çarşamba