­ EKŞİLİ KEBAP | Kültür Portalı

Ekşili Kebap - Kilis

• 1 tatlı kaşığı tuz
  • 7-8 dal maydanoz
  • 5 pide ekmek

Ekşili Kebap Nasıl Yapılır

Kıymanın içerisine tuz, karabiber konur iyice yoğrulur. Limon büyüklüğünde sıkımlar yapılır. Her sıkım bir şişe geçirilir. Islak elle oruk şeklinde getirilir. Kömür ateşinde pişirilir. (Bir tarafı pişince sarsmadan öbür tarafı çevrilir. Aksi takdirde şişten dökülebilir.) Çelik bir tencerede yağ ısıtılır. Kıska soğanlar soyulur, biberler ayıklanır, yıkanır, halka halka doğranır. İkisi birlikte yağa ilave edilir. Soğan ve biber sararıncaya kadar kavrulur. Patlıcanlar alacalı soyulur. Kuşbaşı doğranarak yağa ilave edilir. Ara sıra karıştırılarak soldurulur. Etler kuşbaşı doğranır. Domatesler rendelenir. Yağa önce et sonra domates ilave edilir. Tuz, şeker ve nar ekşisi konur. 5 dakika kaynatılıp ateşten alınır. Pide ekmekler kuşbaşı doğranır. Servis tabağına bir iki sıra dizilir. Üzerine kebap dökülür. Karabiber serpilir. Kıyılmış maydanozla süslenir.

KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri

Görüntülenme Sayısı : 424    Eklenme Tarihi : 15 Kasım 2023 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 10 Ocak 2024 Çarşamba