­ FIRINDA KOYUNBAŞI | Kültür Portalı

Fırında Koyunbaşı - Kilis

Fırında Koyunbaşı Malzemeleri Nelerdir

  • 1 adet koyun başı
  • 4 ayak
  • 1 baş sarımsak
  • 2 limon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

 Fırında Koyunbaşı Nasıl Yapılır

Baş ve ayaklar ‘kelle paça’ da olduğu gibi temizlenir ve ütülür. Kulpsuz bir tencereye konur. Yeteri kadar su ve tuz eklenir. Kapağı kapatılır. Pide fırınında hafif ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Fırından alınır. Etler kemiklerden ayrılır, doğranır. Kellepaçada olduğu gibi kırmızı biber, karabiber, dövülmüş sarımsak ve limon suyu ile servis edilir.

KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri

Görüntülenme Sayısı : 714    Eklenme Tarihi : 15 Kasım 2023 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 13 Aralık 2023 Çarşamba