­ GÜL REÇELİ | Kültür Portalı

Gül Reçeli - Tokat

Gül Reçeli İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • 350 gr reçellik gül
  • 6 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 adet limon

Gül Reçeli Nasıl Hazırlanır?

Reçellik güllerin yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve süzün. Gül yapraklarını tencereye alıp toz şeker ve limon suyunu ekleyin. Hafif ovup yarım saat bekletin. Suyu ilave edip tencerenin ağzı açık olarak koyulaşana kadar pişirin. Pişirme sırasında oluşan köpüğü kevgirle alın. Reçel kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte pişirin. Kıvamına gelince ateşten alıp soğutun.

Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi

Görüntülenme Sayısı : 4860    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 23 Ocak 2020 Perşembe