Et Dolması İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 1 kase düğü
- 1 kg yağlı kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 3 çorba kaşığı salça
- Asma yaprağı
- kırmızıbiber
- karabiber
- tuz
Et Dolması Nasıl Hazırlanır?
Soğan ince olacak şekilde doğranır. İçine kıyma, düğü, salça, baharatlar bir su bardağı su ile iyice yoğrulur. Asma yaprağı 3-4 parçaya bölünür. Her parça küçük bohçalar şeklinde sarılır. Hazırlanan dolmalar tencereye dizilir. Üzerine ara ara tereyağı konulur. Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su eklenerek kısık ateşte 4-5 saat pişirilir. Suyunu çektikçe sıcak su ilave edilir.
NOT: Pirinç pilavıyla birlikte ya da sade olarak servis yapılır.
NOT : Çok küçük boyda sarılması ve içine bulgur konması yörenin özelliğidir.
Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi