­ ET DOLMASI | Kültür Portalı

Et Dolması - Tokat

MALZEMELER;

• 1 kase düğü • 1 kg yağlı kıyma • 2 adet kuru soğan • 3 çorba kaşığı salça • Asma yaprağı • Kırmızıbiber, karabiber, tuz,

YAPILIŞI; • Soğan ince olacak şekilde doğranır. • İçine kıyma, düğü, salça, baharatlar bir su bardağı su ile iyice yoğrulur. • Asma yaprağı 3-4 parçaya bölünür. • Her parça küçük bohçalar şeklinde sarılır. • Hazırlanan dolmalar tencereye dizilir. • Üzerine ara ara tereyağı konulur. • Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su eklenerek kısık ateşte 4-5 saat pişirilir. • Suyunu çektikçe sıcak su ilave edilir.

NOT: Pirinç pilavıyla birlikte ya da sade olarak servis yapılır.

NOT : Çok küçük boyda sarılması özelliğidir. İçine bulgur konması yörenin özelliğidir.

Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi

Etli Sebze Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 1498    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 13 Kasım 2017 Pazartesi