­ YEŞİL SOĞANLI MANTAR YEMEĞİ | Kültür Portalı

Yeşil Soğanlı Mantar Yemeği - Isparta

MALZEMELER                                                                                        

4-6 Kişilik – Pişirme Süresi: 30 dakika                      

- Yarım kilo Mantar

- 1 Demet (5-6 adet)Yeşil Soğan

- 1 Su Bardağı Süt

- Bir Kaşık Tereyağı veya Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ

- Tuz

YAPILIŞI

Yeşil soğanlar ayıklanıp yıkanarak 1 - 1,5 cm uzunluğunda doğranır. Hazırlanan soğanlar bir tencere içerisinde yağda bir iki dakika kavrulur. Diğer tarafta mantarlar ayıklanarak yıkanır, kararmaması ve renginin beyaz olması için limonlu suda bekletilir. Sudan alınan mantarlar dörde bölünerek kavrulan soğanlara ilave edilir ve bir iki defa daha karıştırılır. Mantarlar suyunu çekene kadar orta hararetli ateşte kaynamaya bırakılır. Suyunu çekince bir bardak ılık süt ilave edilerek 5-6 dakika daha kaynatılır. Pişmesine yakın tuz eklenerek bir iki taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır. 

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 3020    Eklenme Tarihi : 15 Mart 2018 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 15 Mart 2018 Perşembe