­ GÜLLÜ BAKLAVA | Kültür Portalı

Güllü Baklava - Kayseri

• 4 su bardağı şeker
  • 6 bardak su
  • 3 su bardağı nişasta
Güllü Baklava  Nasıl Yapılır
  • Şeker ve suyu tencereye ilave edip kısık ateşte iyice kaynatın. Kaynarken içine limon suyunu ilave edip iki dakika daha kaynatıp altını kapatın.
  • Zeytinyağı, limon suyu, sirke ve yumurtaları bir kaba alıp karıştırın. Karıştırdığınız malzemelere unu ekleyerek yoğurun ve yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler çıkartın. Bezelerin üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin.
  • Üzerine nişasta serperek tek tek açın ve açtıktan sonra ortasından tutup saat yönünde çevirin.
  • Orta kısmına doğranmış cevizi yerleştirip kenarlarını kapatıp ters çevirip, yağladığınız tepsiye yan yana dizin.
  • Kalan eritilmiş tereyağını üzerine serpiştirin.
  • 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
  • Pişen baklavayı biraz beklettikten sonra üzerine soğuk şerbetini ekleyin. En az 1 saat bekletip servis edin.
Kaynak: Kayseri, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Yunus Emre AKKOR, Geçmişten Geleceğe Kayseri Mutfağı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları-2019 kitabından faydalanılmıştır.
Görüntülenme Sayısı : 570    Eklenme Tarihi : 27 Eylül 2023 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 20 Kasım 2023 Pazartesi